Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

El nou Espai Femarec ja és una realitat
24/05/2019 14:41:16 , BarcelonaDes de finals del passat mes d’abril, tots i totes les treballadores de Femarec ja són a les noves instal·lacions, situades al barri de Bon Pastor de Barcelona. Després de mesos de dificultats, on hem hagut d’adaptar el nou local a la normativa legal i a les necessitats de treballadores, usuàries i participants, ja podem dir que el nou Espai Femarec és una realitat.

Dificultats inicials

Femarec va veure perillar el seu projecte com a conseqüència del canvi d’usos del districte de la seu del carrer Maresme, on es trobava el Centre Especial de Treball. El projecte del 22@ transforma dues-centes hectàrees de sòl industrial del Poblenou en un districte que concentra activitats intensives en coneixement. Aquest fet excloïa l’activitat del CET i les diferents activitats de formació, precipitant el final d’una estada de més de 20 anys en aquestes instal·lacions.

Enmig de la dificultat neix l’oportunitat

Després de realitzar una recerca intensiva de locals a la ciutat de Barcelona, davant del compte enrere que ens tocava afrontar, finalment vam trobar unes instal·lacions que s’adaptaven a les necessitats de la nostra activitat i al col·lectiu de persones que atenem. Aquest fet ha permès fer de l’adversitat una oportunitat, unificant les tres seus de Femarec en una de sola. Així, hem passat d’una situació on més de 150 persones amb discapacitat i/o Trastorn Mental Sever (TMS) veien perillar les seves feines a un gran moment de canvi i millora, on tots els treballadors i les treballadores de Femarec poden gaudir d’un nou espai de treball unificat que propiciarà més volum de feina pel CET, més formació i més sinèrgia entre els diversos departaments.

Més social, més innovador, més integrador

El nou Espai Femarec es troba al carrer Torrent de l’Estadella, 46, al barri del Bon Pastor i al districte de Sant Andreu. La superfície útil de la nova seu és de 15.200m2, fet que permetrà ampliar els diferents serveis, deixant enrere els 5.855m2 anteriors, en un espai que ens permetrà créixer productivament i en diversitat d'accions i serveis. A més, el nou Espai Femarec seguirà perseguint l’objecte social de l’entitat fins al moment: construir una societat més justa, solidària i respectuosa amb la diversitat, cercant fórmules de lluita contra l'exclusió, eficaces i sostenibles, que permetin aportar noves propostes d'integració social, laboral i cultural per aquelles persones que es troben en situació de marginació o en un alt risc d'estar-ho, per tal d'assegurar-ne una atenció sistematitzada i de qualitat. En aquesta direcció s’estan treballant diversos aspectes per garantir que el nou espai sigui més social, més innovador, més integrador i més respectuós amb el medi ambient.

D’aquesta manera, després de mesos d’obres, al nou Espai Femarec ja s’hi poden trobar tots els serveis i seccions de l’entitat: Centre Especial de Treball, Centre de Dia de Salut Mental, Unitat de Suport a l’Activitat Professional, la companyia Pot Teatre, el servei de Gestió de Residus, el Departament de Desenvolupament Personal i del Capital Humà, el Servei de Formació Continuada, el Servei d’Orientació, Formació i Inserció Sòcio-laboral i els serveis centrals (Departament de Comptabilitat, Recursos Humans, Comunicació, Relacions Externes...).Tags: Centre de Dia,Centre Especial de Treball,integració laboral,serveis CET,gestió de residus,discapacitats,formació continuada,CET,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web