Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

Giovanna Valls visita Femarec per explicar la seva victòria en la lluita contra l’addició a les drogues
27/11/2018 16:31:01 , Barcelona 

Giovanna Valls, filla del pintor Xavier Valls i germana del polític Manel Valls, explica la seva història de superació a “Aferrada a la vida, diari d’un renaixement”. La seva és una batalla cos a cos amb l’addició a les drogues, entre la vida i la mort, entre la llum i la foscor.

 

L’escriptura, un acompanyament en la seva desintoxicació

“Em varen proposar d’esnifar un ratlla, com una branca que s’estirava. Era heroïna, i jo no sabia res de res”. Així va començar, amb 20 anys, la seva perdició per les drogues. La primera lliçó que ha après amb el temps és que saber dir “no” és un acte de valentia. Després d’anys consumint i d’anades i vingudes amb l’addició, Giovanna Valls va decidir que volia viure, tan simple com això.

L’any 2004 va començar a escriure, una acció que l’ha ajudat a conviure amb la desintoxicació, a superar tots els seus problemes i a perdonar-se a si mateixa. El relat està format per un recull de textos que encaixen com un perfecte engranatge: cartes que escrivia i rebia durant aquells anys, textos propis, reculls d’un diari personal... Sumant les diverses línies, l’autora del llibre conforma una història on referma que les ganes de viure van ser allò que la va salvar. Parla de la seva vida a París, d’una temporada a Brasil, de Barcelona, dels seus orígens, del seu món i del contagi del VIH i l’Hepatitis C. Seguint el consell del seu pare, escriu. Escriu el que sent, el que li passa, com es veu al mirall, com torna a tenir gana i com, de mica en mica, torna a viure una vida sense drogues.

L’any 2006, Giovanna Valls ja estava recuperada però l’escriptura del llibre la segueix acompanyant fins el 2011. Va seguir amb l’elaboració del manuscrit, conscient que el procés després d’una addició és llarg, conscient de la necessitat d’un llarg camí per retrobar-se amb una nova vida.

 

La senzillesa de la vida, un punt d’inflexió

Allò que la va empènyer a prendre la decisió definitiva va ser una suma de coses: les petites coses de la vida i la senzillesa -que pren rellevància en els seus textos-, uns pares que feia anys que lluitaven per ella, els valors que van ensenyar-li i que mai va perdre tot i l’addició, els serveis mèdics amb els que s’ha anat trobant al llarg de la seva malaltia -que en un moment donat van dir-li que si seguia així li quedaven pocs dies de vida-, la gent del seu voltant que l’estima i lluitava per ajudar-la a sortir del pou... Tot i això, la decisió no va ser fàcil i va tenir clar que envoltada del mateix entorn no seria possible sortir-se’n. Va demanar ajuda i va acceptar allò que li proposessin, sota qualsevol condició. Tenia fe, creia en ella.

 

Visita de Giovanna Valls a Femarec

“Aferrada a la vida” és un llibre ple de llum tot i la foscor, un cant a l’esperança, com la mateixa Giovanna Valls en persona. Vital i realista, honesta i entusiasta, la seva visita a Femarec ha contribuït a remoure consciències i ha deixat emprenta a tots els que hi van poder assistir. Un exemple de superació i lliçó de vida, un referent a seguir per totes aquelles persones que puguin trobar-se en un moment difícil. L’escriptora és la mostra que la constància i l’esforç no són en va, que una nova vida sempre és possible.

A Femarec considerem essencial proveir d’informació veraç i de qualitat a les persones que tractem per tal de prevenir conductes de risc.Tags: Formació,integració laboral,orientació,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web