Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

L’esport, una font de benestar
09/10/2018 15:49:44 , BarcelonaS’ha celebrat, aquest passat cap de setmana, una nova edició dels Jocs Special Olympics. En total han participat 1600 esportistes de 14 modalitats diferents, una autèntica demostració de coratge, esforç, il·lusió i alegria.

L’esport, conjuntament amb les activitats culturals, va molt més enllà d’una mera forma d’ocupar el lleure, o d’entretenir, esdevé un veritable potenciador de la qualitat de vida de qui el practica, estimulant múltiples vessants de la personalitat i de l’autoestima, no en va, diversos estudis avalen que, majoritàriament, la gent amb discapacitat que practica alguna activitat esportiva té nivells de satisfacció més alts, concretament a l’àrea de Barcelona, el 73% puntuava el 2011 entre un 8 o més la satisfacció amb la seva vida en l’enquesta del 2011 sobre les condicions de vida i els hàbits de la població realitzada per l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitants de Barcelona(IERMB) 

Pràctica encara minoritària

Malgrat aquestes dades objectives encara avui la població del col·lectiu de persones amb discapacitat que practica regularment esport és minoritària. Diversos factors ho dificulten, la segregació de la pràctica esportiva adaptada de la convencional enlloc de tendir per un model més inclusiu, les dificultats per accedir a recintes esportius, els perjudicis socials, les barreres econòmiques o el desconeixent. De les persones amb un grau de discapacitat per sobre del 33% només un 26% practiquen esport, i per sobre del 75% la xifra baixa al 13%

Existeixen moltes propostes per poder desenvolupar una activitat física enriquidora apropiada a la nostra capacitat, només cal assessorament, recursos i empenta per tal de poder practicar-les.

Femarec, ferma defensora de l’esport inclusiu

Des de Femarec sempre hem entès la inclusió social des d’una visió integral de la persona, que engloba l’aspecte laboral per una banda i el del creixement personal per una altra, i és en aquest aspecte des d’on hem promogut, des dels dispositius d’atenció social de l’entitat, l’activitat esportiva, tant en recintes tancats com a l’aire lliure. Disposem de dos equips de futbol i oferíem als i a les treballadors/ores amb discapacitat la possibilitat d’accedir als equipaments esportius propers al centre de treball per participar en programes de manteniment i entrenament supervisats pel nostre equip professional.

Esperem que poc a poc es vagi normalitzant, com en tants altres aspectes, l’accés de les persones amb discapacitat al món de l’esport i a tot l’univers de beneficis que els pot oferir la seva pràctica.

Només, i per acabar, una felicitació molt sincera a tots els i les esportistes que ens han emocionat aquest cap de setmana amb el seu esforç i perseverança infatigables.


Tags: salut mental,discapacitat,malaltia mental,discapacitats,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web