Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

Segons la OMS, les persones amb discapacitat intel·lectual són un dels col·lectius amb major risc d’exclusió.
05/10/2018 14:12:56 , BarcelonaEn el seu informe sobre la discapacitat, l’OMS, (Organització Mundial de salut) calcula que hi ha al món entre 110 i 119 milions de persones amb dificultats funcionals en l’àmbit intel·lectual i que són aquestes persones el col·lectiu que es troba en més risc de marginació. S’ha detectat, a més, que és en les poblacions més vulnerables del planeta on es dona una major presencia d’aquestes persones i això agreuja significativament la seva situació, havent de suportar uns índex d’accés a la sanitat, ocupació i escolarització més deficitaris

 

Factors sòcio-econòmics que agreugen la seva situació

Aquest conjunt de factors convergeixen negativament en el seu desenvolupament i la seva possibilitat de reeixir. En concret es calcula que la diferència entre el percentatge de nens i nenes que té accés a l’escola, depenent de si té o no discapacitat intel·lectual, arriba fins al 60% en països del sud-est asiàtic, que la diferència de percentatges en l’accés a l’ocupació volta el 10%  i que, pel que fa a l’accés al serveis de salut, el 50% de la població amb discapacitat intel·lectual no té recursos per accedir-hi en països desfavorits. Però aquestes dades no són desoladores només en països amb rendes baixes, també en potències occidentals es donen xifres adverses, per exemple, als Estats Units un 70% dels i les adults/es en aquesta situació necessiten d’amics/es o familiars per poder sobreviure el dia a dia.

 

Una situació paradoxal

Es tracta d’una situació paradoxal, ja que si és una evidència que amb programes i estratègies específiques d’atenció i amb una aportació de recursos necessaris i constant, és possible una integració satisfactòria i enriquidora per a la societat, la realitat és totalment inversa, abocant aquesta població a la pobresa i la marginació de manera irreversible.

 

Iniciatives d’acció

Amb l’objectiu de revertir aquest situació han nascut diverses iniciatives, com la Convenció pels Drets de les Persones amb Discapacitat Intel·lectual, firmada per 170 països i organitzacions i la plataforma europea Inclusion Europe, promoguda per Regne Unit, Eslovènia, Dinamarca, Luxemburg, Àustria i Espanya, i que  ha elaborat un manifest per reivindicar-ho en l’àmbit europeu. Els principals punts que inclou el manifest són:

  • Totes les persones han de tenir una vida socialment valorada i han de ser respectades.

  • Totes les persones poden desenvolupar-se i augmentar el control que tenen sobre les seves vides amb els suports personals adequats.

  • Totes les persones poden contribuir i tenen dret a accedir a tots els serveis comunitaris.

  • Totes les famílies tenen dret a tenir una vida normal, com la dels altres, a través de suports personals i del reconeixement de les seves necessitats.

 

Femarec, des de 1991 treballant per a la inclusió

A Femarec portem 27 anys treballant per a la plena inserció social, laboral i cultural de col·lectius en situació de vulnerabilitat en espacial, les persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental. Hem inserit laboralment més de 140 persones en el nostre CET, les formem i orientem a traves del nostre Departament de Formació i promovem activitats culturals com la professionalització de la companyia POT TEATRE, íntegrament composada per actors i actrius d’aquest col·lectiuTags: discapacitat,responsabilitat social,integració laboral,Formació Ocupacional,discapacitats,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web