Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

Tipus de currículum I
26/06/2018 15:40:56 , BarcelonaHi ha moltes maneres de fer un currículum. És important trobar la que potencií més els teus punts forts i que, a l’hora, s’adapti a la feina a la que volem optar. Fem, doncs, un repàs als tipus de currículums existents per tal que puguis triar quin et convé.  Es recomanable tenir-ne més d’un tipus per poder escollir el que s’adapti més a cada oferta laboral.

Currículum cronològic i cronològic invers

És el model més clàssic i habitual, però no per això ha de ser el que més et convingui. En aquest tipus de currículum la informació de la teva experiència laboral i formativa s’organitza segons la data. En general, és més recomanable fer el cronològic invers, ja que ressalta les feines més recents, que són, probablement, les més semblants al que estàs cercant ara.

Aquest tipus de currículum té l’avantatge que tothom està acostumat a veure’l i, per tant, la informació és més fàcilment comprensible. Ara bé, hi ha un parell de situacions en les que no és el més recomanable: si has tingut períodes llargs d’inactivitat o si has canviat de feina amb molta freqüència.

Currículum funcional o temàtic

Es tracta d’agrupar la teva experiència laboral en blocs temàtics segons les diferents àrees en que has treballat. No és tant habitual com el cronològic, però cada vegada s’utilitza més. Amb aquesta opció les dates queden més en segon pla i ens pot servir per destacar feines que vam fer fa temps, però que s’assemblen més al que estem cercant o per dissimular buits temporals en el currículum.

Currículum per projectes

És un model molt útil per a persones que han treballat com autònomes, ja que així no apareix una llista inacabable d’empreses per les que has treballat. Destaques que has fet, per sobre de on ho has fet.

Aquesta opció pot desconcertar el reclutador o reclutadora, ja que és poc habitual, però si realment consideres que reforça la teva imatge, pot ser una bona aposta.

Currículum per competències

Les competències són les nostres habilitats. Tenim l’opció de fer un bloc per cada competència que considerem que tenim com a punt fort i dins el bloc explicar com les hem exercit en les diverses feines.

Aquest model tampoc és molt habitual, però, val a dir, que cada vegada es valoren més les competències personals a l’hora de seleccionar personal. Així doncs, aquesta és una opció de futur, que mostra que estem al dia de les novetats del mercat laboral. Hem de considerar si l’empresa a la que sol·licitem feina és innovadora o clàssica a l’hora de decidir-nos per aquesta opció.

A Femarec t’ajudem a trobar treball

Des de fa 27 anys, Femarec acompanya persones en situació d’atur en el seu procés per aconseguir una feina. 1 de cada 3 participants aconsegueix treball mitjançant els nostres cursos, formacions, tallers de grup i tutories personalitzades. Les nostres accions són 100% subvencionades gràcies al finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya.

 Tags: ocupació,Cursos subvencionats,Formació Ocupacional,Formació,integració laboral,agència de col·locació,orientació,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web