Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

Col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona amb Femarec
12/01/2018 13:07:18 , BarcelonaDurant l’any 2017 Femarec va rebre el suport de l’Ajuntament de Barcelona en diversos projectes relacionats amb la millora de la qualitat de vida de diversos col·lectius en risc d’exclusió social.  

Aquest ajut s’emmarca en les subvencions per a projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat que atorga anualment l’Ajuntament de Barcelona. Aquest ajut ha contribuït a l’execució de set dels projectes que realitza Femarec:

  • Espai de les Famílies: Es tracta d’una acció de caràcter informatiu i de recolzament, un punt de trobada i diàleg entre familiars de les treballadores i treballadors del Centre Especial de Treball amb discapacitat intel·lectual i l’equip de professionals que els i les atenen. Es treballa tant de forma individual com col·lectiva.

  • Futbol Social: El projecte consta de dos equips de futbol, inscrits en l’Associació Catalana d’Esports i Lleure (ACELL), formats per persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental sever, tots ells treballadors del Centre Especial de Treball de Femarec. Per a portar-lo a terme, es compta amb els serveis d’un entrenador federat d’ACELL. Es pretén promocionar la pràctica de l’esport i fer d’ell una eina d’integració social, tot fomentant hàbits de vida saludables.

  • Piscinning:  Consisteix en un servei adreçat a tots els treballadors i treballadores del Centre Especial de Treball de Femarec, on realitzen activitats aquàtiques i aprenen a nedar. Amb la finalitat de millorar la qualitat de vida dels usuaris del CET, es compagina amb la seva jornada laboral per intentar afavorir l’estat psicològic, emocional i el desenvolupament psicomotriu dels participants mitjançant un medi diferent al que estan habituats.

  • Fer+Sa Gran: És un programa d’actuacions transversals i complementàries a l’activitat laboral dels usuaris i de les usuàries del CET, així com un seguiment individual que té especial cura del seu procés d’envelliment que els i les ajudi a arribar a l'edat de prejubilació en bones condicions així com que puguin continuar oferint un bon rendiment durant la seva activitat laboral.

  • Believe in you: És un projecte dirigit a joves d’entre 16 i 29 anys en situació d’atur. Es tracta d’una aposta innovadora ja que es treballa a través de la mediació i la creació artística per fomentar l’apoderament i l’autonomia dels participants i facilitar-los així el seu procés de cerca de feina.

  • Tallers ambientals: El projecte Tallers Ambientals neix l'any 2005 i consisteix en una visita guiada al Centre Especial de Treball de Femarec i un taller pràctic de reciclatge de paper, destinats a nens i nenes de primària. Els tallers i la visita tenen la particularitat que els duen a terme els propis treballadors amb discapacitat psíquica i/o trastorn mental de la Secció de Gestió de residus del CET.

  • EcoTreballador@: És una campanya de sensibilització ambiental adreçada als treballadors i treballadores de les empreses clients del servei de Gestió de Residus i Recollida Selectiva del Centre Especial de Treball de Femarec. L’objectiu del projecte és millorar la separació de residus en origen, conscienciant als treballadors d’aquestes empreses de la seva importància.

Des d’aquí volem agrair a l’Ajuntament de Barcelona el seu suport que ens ajuda en la nostra tasca per millorar la qualitat de vida de les persones en risc d’exclusió social.

La tasca social de Femarec

Des del 1991 Femarec es dedica a facilitar la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social per diverses raons: atur, immigració, discapacitat, trastorn mental... L’entitat ha atès més de 10.000 persones d’aquests col·lectius en aquests 26 anys de trajectòria. Per altra banda, Femarec ofereix serveis a les empreses a través del Centre Especial de Treball, que dóna feina estable a unes 150 persones amb discapacitat i/o trastorn mental sever.Tags: responsabilitat social,aportació,salut mental,Centre de Dia,discapacitat,malaltia mental,Centre Especial de Treball,RSC,discapacitats,CET,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web