Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

Femarec se suma a l’acció de Dincat pel dia internacional de les persones amb discapacitat
01/12/2017 9:36:40 , BarcelonaAquest dijous 30 de novembre, usuaris i usuàries i treballadores i treballadors de Femarec han sortit al carrer amb el lema “Tu i jo els mateixos drets” per visualitzar i reivindicar els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual. Aquesta campanya ha estat organitzada per Dincat i seguida per les diferents entitats que la formen.

 

Dia internacional de les persones amb discapacitat

El dia internacional de les persones amb discapacitat va ser instaurat per Nacions Unides l’any 1992 amb l’objectiu de promoure els drets i el benestar de les persones amb discapacitat en tots els àmbits de la societat i el desenvolupament, alhora que conscienciar sobre la seva situació en tots els aspecte de la vida política, social, econòmica i cultural.

 

Que és la discapacitat?

A la convenció de la ONU sobre els drets de les persones amb discapacitat de 2006 es deia que "La discapacitat és un concepte que evoluciona i que resulta de la interacció entre les persones amb deficiències i les barreres degudes a l'actitud i a l'entorn que eviten la seva participació plena i efectiva en la societat, en igualtat de condicions amb les altres". Es posa l’èmfasi en la manca d’igualtat d’oportunitats. Això contrasta amb una visió més clàssica que diu que la discapacitat està relacionada amb restriccions o absències de capacitat per desenvolupar  tasques quotidianes, amb caràcter persistent.

 

La discapacitat és molt diversa i es pot classificar en les següents categories per tipologia: discapacitat física, discapacitat sensorial, discapacitat de la comunicació i la parla, discapacitat intel·lectual o discapacitat derivada de trastorn mental.

 

Per altra banda, també es distingeixen 5 classes de discapacitat segons el grau: 

  • Grau  1: discapacitat  nul·la. El símptomes, signes i seqüeles són mínims i no justifiquen disminució de la capacitat de la persona per realitzar les activitats de la vida diària.

  • Grau  2: discapacitat lleu: El símptomes, signes i seqüeles justifiquen algunes dificultats per a realitzar les activitats de la vida diària però son compatibles amb la practica totalitat de les mateixes.

  • Grau 3: discapacitat moderada: El símptomes, signes i seqüeles causen una disminució important o impossibilitat de la capacitat de la persona per realitzar les activitats de la vida diària, essent independent en les activitats d'autocura.

  • Grau  4: discapacitat greu: El símptomes, signes i seqüeles causen una disminució important o impossibilitat de la capacitat de la persona per realitzar la majoria de les  activitats de la vida diària i pot estar afectada algunes de les activitats d'autocura.

  • Grau 5: discapacitat molt greu: El símptomes, signes i seqüeles impossibiliten la realització de les activitats de la vida diària.

 

Dincat

Dincat és una federació de diverses entitats i vetlla per la defensa dels dretsla dignitat i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament i les seves famílies a Catalunya.

Dincat coordina, representa i defensa els interessos de prop de 300 entitats socials que treballen conjuntament per oferir serveis i suports que potencien l'autonomia de la persona i que garanteixen la seva plena inclusió a la societat en totes les etapes vitals i en tots els àmbits.

 

Femarec i les persones amb discapacitat

Femarec treballa des de 1991 per millorar la qualitat de vida de persones en situació d’exclusió social o en risc d’estar-ho. Això inclou les persones amb discapacitat a les que se’ls ofereixen diversos serveis i recursos:  formació, serveis d’integració social i laboral i un Centre especial de treball.  Tags: responsabilitat social,salut mental,Centre de Dia,malaltia mental,Centre Especial de Treball,integració laboral,discapacitats,discapacitat,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web