Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

Aquí no paga ni Déu! El musical, un espectacle en defensa de l’oprimit
18/10/2017 8:55:59 , BarcelonaLa companyia Pot Teatre va estrenar, ahir, dilluns 16 d’octubre, al Teatre Poliorama, el seu nou espectacle: Aquí no paga ni Déu! El musical, una nova adaptació de l’obra del dramaturg italià i Premi Nobel de Literatura, Dario Fo.

 

Unes 900 persones, entre les quals es trobaven Mont Plans, Xavier Serrat, Isabel-Clara Simó i altres representants del mon cultural i esportiu, van gaudir d’aquest únic passi de l’espectacle al Teatre Poliorama. Es tracta d’una comèdia basada en l’obra Non si paga, non si paga!, musicalitzada per primer cop. L’esdeveniment coincidia, a més a més, amb el primer aniversari de la mort d’aquest autor que al 1997 va rebre el Premi Nobel de Literatura, en reconeixement a una trajectòria durant la qual va dedicar-se a fer riure malgrat totes les pressions polítiques, per tal de rebel·lar-se contra l’autoritat i defensar la dignitat de l’oprimit.

 

En qualsevol cas, Aquí no paga ni Déu! El musical es tracta d’una comèdia àcida que ens mostra les vicissituds d’una parella de matrimonis, units per l’amistat i per la profunda crisi econòmica i política del seu país. Una crítica satírica de la societat que, tot i estar basada en un text de 1974, es pot aplicar de forma universal al context social actual, caracteritzada en uns personatges extrems però molt representatius de qualsevol país desenvolupat.

 

Aquí no paga ni Déu! El musical està oberta a contractacions i properament es preveu dur l’obra a teatres de diverses poblacions de Catalunya, tot i que encara no hi ha cap data tancada. El darrer espectacle de la companyia, no obstant, Els músics de Bremen in concert,  té programades actuacions al Teatre Segarra de Santa Coloma (9 de novembre), al Centre Cultural l’Avenç d’Esplugues (19 de novembre), al Centre la Bòbila de l’Hospitalet de Llobregat (26 de novembre) i al Teatre Municipal d’Ulldecona (10 de març). A dia d’avui, s’ha representat a Barcelona, a Rubí, a la Mostra d’Igualada, a l’Hospitalet de Llobregat i a Sant Cugat del Vallès, entre d’altres.

 

Tots els fons recaptats per l’ocasió, aniran en benefici de l’entitat d’acció social Femarec, en el marc de les activitats de la qual va néixer aquesta companyia de teatre ara fa 20 anys, al 1997, quan el teatre es va emprar com eina pedagògica per normalitzar l’accés a la cultura per part del col·lectiu de persones amb discapacitat. Des de l’any passat, aquest grup d’actors i actrius s’ha professionalitzat com la Companyia Pot Teatre, de la mà del director Albert Gràcia. En paraules d’Amèlia Clara, presidenta de Femarec, la intenció ara és “fer realitat un nostre vell somni: que els nostres actors i actrius es puguin guanyar la vida fent el que saben fer molt i molt bé, actuant”.Tags: discapacitat,malaltia mental,Teatre,discapacitats,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web