Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

Preguntes freqüents a les entrevistes de treball (IV)
10/10/2017 16:03:33 , BarcelonaAnteriorment, us hem parlat de les preguntes més freqüents a entrevistes i d’algunes qüestions típiques sobre la teva formació i sobre la teva experiència de treball. En aquest article, pretenem donar-vos consells per respondre sobre aspectes de la vostra personalitat.

 

Amb quins tres adjectius definiries la teva forma de treballar?

Aquesta pregunta, o similar, es dóna molt habitualment en les entrevistes. A causa de la infinitat de respostes possibles, és difícil contestar bé si no te l'has preparat abans. Per això, has d'haver analitzat prèviament les característiques que esmentaven sobre el perfil del candidat en l'oferta de treball i haver pensat aspectes de la teva personalitat que encaixessin. Per descomptat, si no us demanen el contrari, tracteu de parlar sempre positivament de vosaltres. Alguns exemples: treballador/a, empàtic/a, detallista, autoexigent, proactiu/va, líder ... Si l'adjectiu no és prou aclaridor, justifica breument.

 

¿Què significa per a tu el treball?

Compte! Pregunta compromesa. L’entrevistador vol saber el teu ordre de prioritats a la vida, la distància que hi ha entre el teu àmbit personal i el del treball. En cap cas, donis una resposta vinculada als diners. Tracta de ser sincer, però seria recomanable donar importància a la feina. Pots vincular-la a la vida personal ja que sigui perquè et realitza professionalment o perquè et permet continuar aprenent, per exemple. O perquè és imprescindible per mantenir cert nivell de qualitat de vida. Aprofita per deixar clar que has treballat sempre que has tingut l’oportunitat.

 

Si guanyes la loteria, continuaries treballant?

És una altra pregunta que cerca trobar les principals motivacions del candidat. Òbviament, una resposta adequada hauria de remarcar que no treballes només pels diners, sinó per altres motius: realització personal, reptes professionals...

 

Com et sentiries treballant per sota d’una persona més jove?

Aquesta pregunta és menys habitual, però l’entrevistador pot fer-la si detecta algun prejudici en el/la candidat/a que pugui afectar el lloc de treball i vol aclarir el tema. Òbviament, no s’hauria de respondre que es té cap problema per raó ni d’edat, ni de gènere ni ètnia... És evident que l’únic aspecte a tenir en compte per promocionar a algú són els mèrits i coneixements.

 

A Femarec t’ajudem a trobar treball

A Femarec desenvolupem accions de formació i acompanyament en la recerca de treball per a persones a l’atur de Barcelona. Des del 1991, més de 20.000 participants ja han participat als nostres cursos i tallers, tots amb la col·laboració del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). 1 de cada 3 ha aconseguit una feina.Tags: ocupació,Cursos subvencionats,Formació Ocupacional,Formació,integració laboral,agència de col·locació,orientació,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web