Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

ACTIVITATS D’ESTIU DEL CENTRE DE DIA DE SALUT MENTAL
08/09/2017 13:24:48 , Barcelona



Durant els mesos d’estiu el Centre de Dia de Salut Mental de Femarec ha organitzat diverses activitats i sortides per tal de mantenir els hàbits adquirits pels usuaris i usuàries durant la resta de l’any en aquest servei.

 

Activitats realitzades

A banda dels tallers permanents que es realitzen durant tot l’any, durant els mesos de juliol i agost es realitzen sempre algunes accions extraordinàries per tal d’estimular de manera diferent els usuaris i usuàries del servei per treballar les relacions socials.

Tenint en compte que aquest és un període en què molts dels usuaris i usuàries comencen les vacances, el Centre de Dia organitza una sèrie de sortides pensades per ajudar-los a mantenir una rutina i seguir socialitzant-se, a més de continuar donant-los-hi el recolzament de la Unitat de Suport a l’Activitat Professional (USAP).

 

Les excursions d’aquest estiu han estat les següents:

  • Girona: Visita guiada dels llocs emblemàtics de la ciutat de Girona com el seu casc històric, les muralles o la catedral. Una activitat cultural que és alhora saludable per la passejada pels antics carrers de la ciutat.   

  • Espai de gats: Café per relaxar-se i aprendre més sobre els gats. A més, aquest espai és també centre d’adopció ja que tots els animals són abandonats i necessiten una llar.

  • La Model: Recorregut per les instal·lacions de la Model a través de l’exposició “La odel ens parla: 113 anys, 13 històries”. Una activitat per conèixer una mica més la història de la nostra ciutat.

  • Hípica Can Deu:: Excursió a un centre d’hípica de Corbera de Llobregat per estar en contacte amb la natura i els animals, aprendre sobre els cavalls i fer una passejada.

  • El Born Centre de Cultura i Memòria: Visita a l’antic mercat del Born ara reconvertit en centre cultural que reflexiona sobre la memòria històrica local i nacional a partir del jaciment arqueològic dels carrers de la Barcelona del 1700 que són testimoni de la vida a la ciutat com del setge del 1714.

 

Persones mb malaltia mental

Els beneficiaris i beneficiàries d’aquest servei són principalment treballadors i treballadores amb malaltia mental del Centre Especial de Treball de Femarec. Persones que compaginen l’activitat laboral amb la participació en aquells tallers que es consideren adients per a les seves patologies. En alguns casos, es pretén reforçar trets psicosocials i comunitaris, i en ltres es tracta d’evitar que perdin els hàbits adquirits aquells usuaris i usuàries que causen baixa laboral per crisi o recaiguda en la seva patologia.

 

El Centre de Dia de Salut Mental

EEl Centre de Dia de Salut Mental va néixer l’any 2001 i, des d’aleshores, atén permanentment a les persones amb trastorn mental de Femarec, però també externes en alguns casos, que ho precisen.



Tags: salut mental,Centre de Dia,malaltia mental,Centre Especial de Treball,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web