Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

A l’agost, 7446 persones perden la feina a Barcelona
06/09/2017 12:29:28 , BarcelonaEl final de l’estiu ha interromput la ratxa de 7 mesos consecutius de baixades en el nombre d’aturats registrats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

 

Les xifres del treball a Catalunya i a Barcelona

El Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social va publicar dilluns les dades de l’atur corresponents al mes d’agost. A Barcelona, 7.446 persones van perdre el seu lloc de treball, de manera que la xifra de persones desocupades a la província va pujar fins les 299.723, un 2’55% més que al mes de juliol. Tot i així, respecte a l’agost del 2016, el nombre d’aturats ha baixat en 36.420 persones, el que representa percentualment un 10,83% menys. 

Pel que fa a tota Catalunya, no ha estat excepció, i l’atur també s’ha vist incrementat en 10.072 persones, situant-se en un total de 397.385 desocupats. Això suposa un augment del 2’6% respecte el mes de juliol però un descens del 10’79% respecte a l’agost del 2016.

 

Precarització estival del mercat de treball

Agost és tradicionalment un mes negatiu en termes laborals. Segons el ministeri d’Ocupació, “és el comportament típic i previsible d’aquest mes”, i el secretari d’Estat de Seguretat Social, Tomás Burgos, va parlar de baixada conjuntural perquè a l’agost s’acaben algunes activitats com l’educació i la construcció, que al setembre tornen a començar.  

No obstant, aquesta pràctica preocupa a la Generalitat de Catalunya, i el secretari de Treball, Josep Ginesta, ha comunicat que investigaran les empreses que acomiaden a l’estiu per estalviar costos, vigilant si aquestes persones recuperen el lloc de treball al setembre.

 

Troba treball amb els cursos de Femarec

Ja pots inscriure’t als cursos per a persones en situació d’atur o per a treballadors/ores en actiu que comencen aquest mes de setembre a la nostra seu de Barcelona:

Curs d’Intervenció en l’atenció sociosanitaria en institucions (70 hores). A partir del 8 de setembre en horari de tardes

Curs de Neteja en espais oberts i instal·lacions industrials (210 hores). En horari de tardes a partir del dia 14.

 

Estratègies personals per al control de l'estrès, burnout i altres cingles psicosocials (30h). Del 22 de setembre al 27 d’octubre, els dimecres i divendres de 15 a 18 hores.

 

Tots els cursos no tenen cap cost pel participant ja que estan finançats pel Consorci per a la Formació Continua de Catalunya i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).Tags: ocupació,Formació Ocupacional,Cursos subvencionats,Formació Continuada,Formació,integració laboral,orientació,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web