Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

Currículum cec per a l’accés igualitari al treball
25/07/2017 15:10:21 , BarcelonaEl Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat ha iniciat un programa pel desenvolupament del currículum cec, un tipus de document que ha de garantir l’anonimat en el procés de selecció de personal.

 

Evitar la discriminació en l’accés al treball

Aquest programa, compta amb la col·laboració de 78 empreses, entre les quals també hi ha entitats socials, universitats, agències de treball i associacions professionals. L’objectiu és lluitar contra la discriminació en l’accés al treball. La intenció és aconseguir-ho mitjançant la implantació de l’anomenat currículum cec, un currículum sense referències personals (nom i cognoms, sexe, edat...) ni fotografies ni cap altre circumstància personal que pugui provocar discriminacions de gènere, raça o edat. Cap d’aquestes dades, segons els defensors de la proposta, no estan relacionades amb les capacitats de la persona candidata al lloc de treball.

 

Dades ocultes només fins l’entrevista de feina?

Els detractors d’aquest tipus de currículum argumenten que, en la pràctica, no és una mesura útil contra la discriminació. Expliquen que la informació només es manté secreta fins el moment de realitzar l’entrevista de treball, quan l’entrevistador coneix personalment al candidat. A més, diuen que de totes maneres, alguna informació es pot intuir des d’altres dades del currículum. Per exemple, els anys d’experiència de feina donen una orientació sobre l’edat del candidat.

No obstant, els defensors del currículum cec asseguren que el personal de selecció es guia per prejudicis principalment en el moment d’escollir els candidats i no tant durant l’entrevista de feina. A més, defensen l’ús de, per exemple, les entrevistes telefòniques, per tal de mantenir l’anonimat el major temps possible.

 

Femarec, 25 anys lluitant per la igualtat en l’accés al treball

A Femarec treballem des del 1991 per ajudar a persones de col·lectius en exclusió social diversos, com per exemple persones amb discapacitat, immigrants, dones amb càrregues familiars, joves amb fracàs escolar... Ho fem mitjançant itineraris d’inserció laboral, en el marc dels quals desenvolupem tallers per millorar el currículum, practicar entrevistes de feina, efectuar períodes de pràctiques en empreses... Durant la nostra trajectòria, hem atès a més de 20.000 participants i aconseguit una feina per a 1 de cada 3.Tags: ocupació,Formació Ocupacional,integració laboral,agència de col·locació,orientació,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web