Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

Ajuts amb garanties pels Centres Especials de Treball
21/07/2017 12:48:56 , BarcelonaEl Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i les entitats catalanes han arribat a un acord respecte els ajuts als Centres Especials de Treball.

 

Igualtat d’oportunitats en l’accés al treball

El passat mes d’abril, la Generalitat de Catalunya informava a les entitats que treballen en l’àmbit de la discapacitat intel·lectual i el trastorn mental sobre la intenció d’efectuar alguns canvis en les convocatòries per les subvencions de suport a la inserció laboral d’aquests col·lectius.

Després d’uns mesos de negociacions, les entitats Dincat Federació, AMMFEINA SMC i Fòrum Salut Mental han acordat les garanties mínimes que aquestes línies d’ajut hauran de recollir per als exercicis 2017 i 2018.

Aquest fet representa l’inici d’una nova etapa en la relació entre les entitats i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. S’espera que així es puguin seguir garantint els recursos tècnics i pressupostaris que facin possible el treball per la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat.

 

Garanties pels Centres Especials de Treball

Alguns dels aspectes que es volien garantir incloïen la necessitat de tenir en compte els nous llocs de treball generats o l’actualització dels imports finançats per treballador atès d’acord als costos salarials de les ràtios de suport exigides per a les Unitats de Suport a l’Activitat Professional (USAP)A més, la Honorable Consellera Dolors Bassa també s’ha compromès a resoldre les convocatòries i els pagaments pendents, ateses les nombroses entitats que pateixen dificultats per assumir les despeses de la seva activitat.

 

Els Centres Especials de Treball a Catalunya

A Catalunya hi ha més de 200 Centres Especials de Treball, els quals estan formats per almenys un 70% de persones amb discapacitat. En total, donen feina a milers de persones d’un col·lectiu que, d’altra forma, tindrien serioses dificultats per aconseguir una feina: la seva taxa de treball és del 33,9% i la d’atur del 31%, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística corresponents a l’any 2015 (l’últim amb informació). Números molt per sota als corresponents a la resta de la població per al mateix 2015, amb una taxa d’activitat del 81,8% i una taxa d’atur del 20,9%.

 Tags: discapacitat,salut mental,Centre Especial de Treball,integració laboral,serveis CET,discapacitats,CET,salut mental,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web