Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

Consells per fer un bon currículum (IV)
07/04/2017 15:35:00 , BarcelonaL’entrada d’avui la dedicarem al millor complement del currículum: la carta de presentació

 

Aconsegueix l’excel·lència en la cerca de treball

En entrades anteriors d’aquesta sèrie dedicada al currículum, parlàvem dels continguts que ha d’incloure, dels diferents models i de la seva versió online o 2.0. Però a banda del currículum, les nostres candidatures a vacants de feina poden anar acompanyades d’un segon document igual d’important: la carta de presentació. Hi ha qui pensa que no és absolutament necessària, i potser tenen raó, però també és veritat que no està de més i que ajudarà a crear unes primeres impressions del/de la candidat/a al lloc de treball. Acompanyant el currículum amb la carta de presentació, estaràs més a prop de l’excel·lència en la teva cerca de feina.

 

Destaca el teu interès per l’oferta de treball

Com avançàvem, aquesta carta és la introducció al currículum, un text amb què podràs destacar aquells aspectes de la teva trajectòria laboral en que t’interessi que es fixi l’empresa. A més, pots fer-la servir per presentar-te més personalment i reflectir aspectes que potser no es desprenen del currículum com la motivació, l’interès per l’oferta de treball o la teva actitud.

 

Bàsicament, la carta de presentació tindrà el format d’una carta estàndard (o correu electrònic si l’envies per email), però variarà el contingut. I, òbviament, ha de ser personal per a cada oferta de treball. Començarà amb una breu introducció sobre tu i el motiu pel qual t’interessa la feina. També pots incloure comentaris positius sobre l’empresa a què apliques, la qual cosa demostrarà que tens coneixements sobre ella. Per exemple:

 

“He llegit amb gran interès la vostra oferta d’auxiliar administratiu/va que teniu publicada a la vostra pàgina web i m’interessaria poder formar part del procés de selección. Sé que vosaltres sou una empresa amb més de 20 anys d’experiència en el sector i m’interessaria formar part del vostre equip.”

 

Tracta d’aportar valor al currículum, no només repetir la informació sobre la teva trajectòria laboral que ja s’hi reflecteix. És a dir, aprofita per esmentar aspectes que et defineixin com a persona i les qualitats que et fan un bon candidat a la vacant de treball. Per exemple:

 

“En la meva última experiència professional, vaig aconseguir augmentar un 15% les ventes dels productes que oferíem en un moment de dificultats econòmiques. Per tal d’assolir-ho vaig fer una actualització de la base de dades de clients potencials i vaig fer una recerca de les necessitats d’aquests...”  o “Em defineixo com una persona empàtica, creativa, amb iniciativa i resolutiva...”

 

I compte amb les errades d’ortografia, és important que s’apreciïn les teves habilitats de comunicació escrita i la teva professionalitat (les errades poden reflectir deixadesa). També serà valorable que la presentació sigui bona, treballa el disseny de la carta! I màxim, ocupa una pàgina: fes servir un estil clar i directe.

 

A Femarec t’ajudem a trobar treball

Des de fa 25 anys, Femarec acompanya persones en situació d’atur en el seu procés de consecució d’una feina. 1 de cada 3 participants aconsegueix treball mitjançant els nostres cursos, formacions, tallers de grup i tutories personalitzades i el nostre gran equip de professionals especialitzats en el món del treball. Les nostres accions són 100% subvencionades gràcies al finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya.

 

Contacta amb nosaltres i inicia el teu camí cap a la inserció laboral.Tags: ocupació,Formació Ocupacional,Formació,integració laboral,agència de col·locació,orientació,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web